Display House : Empty experience room

第一眼見到的,是拆模之後最原始而純粹的面貌,新添加過多的裝飾面材,似乎都顯得多餘,於是我們開始去反思,接待售屋空間的本質,我們期許能夠看到的是,建築物本體的美,嘗試讓建築物自己說話。

基地本身內退於建築線5米,是一個缺乏自然光線的環境,我們需要做的,便是將它的美麗照亮,將燈光藏於白色紗網之後,讓管線隱約呈現,如同一場精彩的秀即將開演。

隨著白色柱列的引導,沿著四十五度而行一道鏽蝕定義了空間重心,一柱模板透露了建築痕跡,透明格屏分隔了穿透卻獨立的微型跨度,伴著人們的交談聲息,仰望天花光痕,感受空間對比的和諧共存。

What I saw at the first glance was the most primitive and pure face after the demolishing of the mold. It seems to be superfluous to add too much decorative surface material. So we began to reflect on the essence of the space for sale. We hope to see it. Yes, the beauty of the building itself, trying to let the building speak for itself.

The base is 5 meters away from the building. It is an environment that lacks natural light. What we need to do is to illuminate its beauty, hide the light behind the white gauze, and let the pipeline appear vaguely, like a wonderful show coming soon.

With the guidance of white columns, follow forty-five degrees to proceed, we can see a corrosion wall defines the spatial center of gravity, a column template reveals architectural traces, a transparent grid screen separates the penetrating but independent mini-spans, accompanied by people’s conversational sounds, looking at the light traces of the ceiling, and experiencing the harmonious coexistence of spatial contrast.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s